Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.
Menu Głęboczek Vine Resort&SPA
Restauracja Morelino - rezerwacje
ŚNIADANIA:
- Poniedziałek – Niedziela 7:00 – 10:30
LUNCH
- Poniedziałek – Niedziela 13:00 – 16:00
KOLACJA AL’A CARTE
- Poniedziałek – Niedziela 17:00 – 22:00
- Kolacja w formie bufetu dostępna w wybranych terminach: Poniedziałek – Niedziela 18:00 – 21:00
BAR
- Poniedziałek – Niedziela 11:00 – 23:00
Szczegółowe informacje oraz rezerwacje:
- +48 22 380 59 02
- gastronomia@gleboczek.pl
Smaki Głęboczek Vine Resort&Spa
Wyjątkowe dziedzictwo kulinarne Pojezierza Brodnickiego oraz bogactwa otaczającej nas przyrody stanowią największą inspirację dla naszej kuchni. Hołd dla tradycyjnych potraw w nowoczesnym wydaniu. Mnogość sezonowych, lokalnych produktów z jednego z najczystszych regionów Polski. Idea Slow Food, królująca na talerzu oraz szacunek, jakim otaczamy każdy produkt, który trafia na stoły naszych Gości.
Zapraszamy do wybitnej Restauracji Morellino.
Szef Kuchni i nasz zespół
Od samego początku naszego Resortu, osobą która kreuje naszą kulinarną filozofię, menu oraz kształt dań jest Szef Kuchni Marian Frankowski. Przez wszystkie lata z wielką dbałością o szczegóły tworzy idealne receptury, dopracowując w każdym detalu połączenia smaków, aromatów i wyjątkowych doznań estetycznych. W karcie menu znaleźć można od lat niezmienione, wyjątkowe Receptury, które kochają nasi stali Goście, jak żurek w chlebie z borowikami, białą kiełbasą i puree ziemniaczanym. Obok nich pojawiają się cyklicznie sezonowe dania gwarantujące nowe kulinarne doznania. Poza Szefem Kuchni, za kulinarnym sukcesem Restauracji Morellino stoi wyjątkowy zespół kucharzy, w dużej mierze złożony z wieloletnich pracowników.
Nasza ekologiczna uprawa
W naszej kuchni królują dania przygotowane także na bazie produktów, które sami uprawiamy. W naszym Ekologicznym Zakątku dojrzewają w pełni naturalnych warunkach m.in. marchewki, słoneczniki, pory, cebula dymka, fasola, sałaty, kapusta, kalafior, dynia, cukinia, rukola, groch, pomidory, buraczki, bób, papryka, rabarbar. Uprawiamy także szałwię, tymianek, rozmaryn, czosnek, koper. Warzywnik otacza malowniczy sad pełen starych odmian jabłoni, gruszy, wiśni i śliwek.
Lokalni dostawcy
Wspieramy także okolicznych rolników i dostawców, korzystając z ich ekologicznych upraw. W naszej karcie królują ryby z ekologicznych wód oraz hodowli znajdujących się na Pojezierzu Brodnickim, oraz sery od lokalnych dostawców. Pojezierze Brodnickie i jego okolice obfituje w zdrowe i ekologiczne uprawy.
Atrakcje kulinarne
Kuchnia w Głęboczku to nie tylko wybitne jedzenie, ale także cała filozofia i kultura wspólnego biesiadowania. Zapraszamy na szereg kulinarnych atrakcji jak indywidualne sesje Live Cookingu, Vine Fondue Barrel Bar, Kolację z Winem czy Ekologiczne Śniadania na łonie natury.
Winnica
Poczuj się jak w sercu włoskiej Toskanii. Od lat prowadzimy uprawę winorośli. Cały obiekt otoczony jest alejkami taki odmian jak Leon Millot, Marechal Foch czy Riesling.
Rekomendacja Slow Food
Staramy się harmonijne łączyć tradycję i dziedzictwo kulinarne naszego regionu z nurtem fusion. Restauracja Morelino może poszczycić się rekomendacją Slow Food. Jest to organizacja, która skupia osoby zorientowane na ochronę tradycyjnej kuchni tożsamej dla danego miejsca. Została założona we Włoszech w 1986 roku, w manifeście określa swój cel jako: „ochrona prawa do smaku”. Organizacja nawołuje do odkrywania smaków zamiast biernego ich przyjmowania.