Skip to content

Menu Restauracji

Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.

Restauracja Morelino

Przystawki

Sery zagrodowe z gospodarstwa Malinowy Chruśniak i Rancza Frontiera

asortyment serów krowich i kozich, ser Bursztyn, chutney z gruszki i ananasa, orzechy

70 zł

Opalany pstrąg łososiowy z Zielenicy

piklowany koper włoski, kawior z kiszonego ogórka, grzyby shimeji, majonez ziołowy

55 zł

Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej

pikle, żółtko przepiórcze, olej lubczykowy, chips i majonez grzybowy

60 zł

Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora

awokado, zielone jabłko, kolendra, majonez i olej szczypiorkowy

45 zł

Ręcznie lepione gyozy z wołowiną gotowane na parze (4 sztuki)

bulion orientalny, groszek cukrowy, kolendra

42 zł

Zupy

Żurek w chlebku

puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko

48 zł

Krem z grzybów leśnych

trufla, pierożki z kasztanem i wędzonym serem, chips z boczniaka, ser Bursztyn

45 zł

Zabielana zupa rybna

pierożki ze szczupakiem i jesiotrem wędzonym, kawior z kiszonego ogórka, piklowana rzodkiewka, olej koperkowy

50 zł

Krem z pieczonego buraka z uprawy ekologicznej

burak z pikantną wiśnią, pistacje, olej kolendrowy

38 zł

Dania Główne

Sałatka Cezar z kurczakiem

chorizo, parmezan, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar

65 zł

Sałatka Cezar z krewetkami

8 krewetek rozmiar 16/20, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar

78 zł

Sałata rukola z serem burrata

oliwki kalamata, malina, rukola, sos winegret, 12-letni ocet balsamiczny z malin

58 zł

Makaron orkiszowy

grzyby, dziki brokuł, olej wędzone warzywa, orzeszki pini

68 zł

Maślane tagliatelle z truflą

trufla, mini brokuł, boczniak mikołajkowy, pietruszka, parmezan

75 zł

Pierogi z polędwicą wołową

boczek od Dreszlera, rukola, pesto bazyliowe, olej pomidorowy, parmezan

70 zł

Pierogi z gęsiną

brokuł, grzyby, szczypior, burak

62 zł

Sandacz z Sugajna

puree ziemniaczane, warzywa, piklowana rzodkiewka, sos ze smardzów

130 zł

Filet z lina z Sugajna

puree z pietruszki, sos grzybowy, warzywa, piklowany koper włoski, olej pietruszkowy

110 zł

Policzki z dzika

puree ziemniaczane, warzywa, majonez chrzanowy, olej koperkowy

110 zł

Noga z kaczki

pierogi leniwe z wędzonym serem, warzywa, puree z czerwonej kapusty, sos rodzynkowy

95 zł

Schab z kością panierowany

puree ziemniaczane, kapusta, kaszanka z chorizo, olej koperkowy

78 zł

Zrazy wołowe

puree ziemniaczane z truflą, sos własny, karmelizowany burak, brokuł

85 zł

Stek z polskiej polędwicy wołowej sezonowany w Głęboczku (200g)

puree ziemniaczane, warzywa, boczniak, demi glace

160 zł

Stek z polskiego antrykotu sezonowany w Głęboczku (250g)

puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa boczniak, demi glace

160 zł

Deser

Beza z owocami

krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje

45 zł

Fondant czekoladowy

sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza

45 zł

Sernik na zimno z białą czekoladą

rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat

45 zł

Szarlotka

jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe

45 zł