Skip to content

Menu Głęboczek

Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.

Lunch

Startery - Lunch

Żurek w chlebku

puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko

48 zł

Regionalna zupa klopsowa

klopsiki mięsne, podwędzany ziemniak, portobello, olej koperkowy

42 zł

Zapiekana zupa cebulowa

grzanka, tymianek, ser Bursztyn

38 zł

Krem z dyni z mlekiem kokosowym

kozi ser, piklowana dynia piżmowa, olej z pestek dyni, ocet balsamiczny z malin 10- letni (Specjały spod Strzechy)(bez sera wersja vege)

38 zł

Sałata rukola z serem burrata

oliwki kalamata, malina, rukola, sos winegret, 12-letni ocet balsamiczny z malin (bez glutenu)

58 zł

Carpaccio z jelenia

pikle, majonez sosnowy ,orzechy nerkowca, ser Bursztyn dojrzewający 15 miesięcy , olej wędzone warzywa(bez glutenu)

65 zł

Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora

awokado, kolendra, zielone jabłko, majonez i olej szczypiorkowy (bez glutenu, vege)

40 zł

Pierogi z kaszanką od Dreszlera

chorizo, brokuł bimi, szczypiorek, prażona kasza grycza (4 szt.)

42 zł

Dania Główne - Lunch

Maślane tagliatelle z truflą

trufla, szparagi, boczniak mikołajkowy, pietruszka, parmezan

75 zł

Makaron z owocami morza

makaron soba, krewetki, małże, warzywa, zielony pieprz, olej sezamowy, masło, szczypiorek

95 zł

Czerwone curry

pak choi, cukinia, groszek cukrowy, ryż basmati, kolendra (bez glutenu, vege)

70 zł

Filet z lina z Sugajna

puree z pietruszki, sos grzybowy, warzywa, piklowany koper włoski, olej pietruszkowy (bez glutenu)

110 zł

Pierogi z gęsiną

brukselka, grzyby, szczypior, burak

62 zł

Noga z kaczki

pierogi leniwe z wędzonym serem, warzywa, puree z czerwonej kapusty, sos rodzynkowy

95 zł

Schab z kością panierowany

puree ziemniaczane, kapusta, kaszanka z chorizo, olej koperkowy

78 zł

Zrazy wołowe

puree ziemniaczane z truflą, sos własny, karmelizowany burak, brokuł, (bez glutenu)

85 zł

Stek z polskiej polędwicy wołowej (200g)

puree ziemniaczane, warzywa, boczniak, demi glace, (bez glutenu)

160 zł

Rostbef Argentyński (250g)

puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa, demi glace (bez glutenu)

160 zł

Desery - Lunch

Beza z owocami

krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje (bez glutenu)

45 zł

Fondant czekoladowy

sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza

45 zł

Sernik na zimno z białą czekoladą

rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat

45 zł

Szarlotka

jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe

45 zł

Mus z ciemnej czekolady (vege, bez glutenu)

sorbet z pomarańczy, owoce

40 zł

Kolacja

Startery - Kolacja

Krem z grzybów leśnych

trufla, pierożki z kasztanem i wędzonym serem,chips z boczniaka, ser Bursztyn

45 zł

Zabielana zupa rybna

pierożki ze szczupakiem i jesiotrem wędzonym, kawior z kiszonego ogórka, piklowana rzodkiewka, olej koperkowy

50 zł

Krem z pieczonego buraka z uprawy ekologicznej

burak z pikantną wiśnią, pistacje, olej kolendrowy (vege)

38 zł

Sery zagrodowe z gospodarstwa Malinowy Chruśniak i Rancza Frontiera

asortyment serów krowich i kozich, ser Bursztyn, chutney z gruszki i ananasa, orzechy (bez glutenu)

70 zł

Opalany pstrąg łososiowy z Zielenicy

piklowany koper włoski, kawior z kiszonego ogórka, grzyby shimeji, majonez ziołowy (bez glutenu)

55 zł

Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej

pikle, żółtko przepiórcze, olej lubczykowy, chips i majonez grzybowy (bez glutenu)

60 zł

Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora

awokado, zielone jabłko, kolendra, majonez i olej szczypiorkowy (bez glutenu, vege)

45 zł

Półgęsek od Dreszlera

kopytka kasztanowe, mini brokuł, ser Bursztyn, puree z czerwonej kapusty

65 zł

Gyozy z wołowiną (4 sztuki)

bulion orjentalny, groszek cukrowy, kolendra (ręcznie lepione gotowane na parze)

42 zł

Dania Główne - Kolacja

Sałatka Cezar z kurczakiem

chorizo, parmezan, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos cezar (bez glutenu)

65 zł

Sałatka Cezar z krewetkami

8 krewetek rozmiar 16/20, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos cezar (bez glutenu)

78 zł

Makaron orkiszowy (vege)

grzyby, dziki brokuł, olej wędzone warzywa, orzeszki pini

75 zł

Pierogi z polędwicą wołową

boczek od Dreszlera, rukola, pesto bazyliowe, olej pomidorowy, parmezan

70 zł

Sandacz z Sugajna

puree ziemniaczane, warzywa, piklowana rzodkiewka, sos ze smardzów

130 zł

Młody sum z Sugajna

puree z palonej pietruszki, demi glace rybny, mizeria z ogórka, olej koperkowy

120 zł

Pierś z perliczki

opalony ziemniak, warzywa, pianka z sera bursztyn, chips z topinambura, olej koperkowy, sos tymiankowy

95 zł

Policzki z dzika

puree ziemniaczane, warzywa, majonez chrzanowy, olej koperkowy (bez glutenu)

110 zł

Konfitowana noga z gęsi

puree z batatów i rokitnika, maślane warzywa, sos imbirowy, dynia piżmowa

110 zł

Stek z polskiej polędwicy wołowej (200g)

puree ziemniaczane, grillowane warzywa, boczniak, demi glace, (bez glutenu)

160 zł

Rostbef Argentyński (250g)

puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa, demi glace (bez glutenu)

160 zł

Deser - Kolacja

Beza z owocami

krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje (bez glutenu)

45 zł

Fondant czekoladowy

sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza

45 zł

Sernik na zimno z białą czekoladą

rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat

45 zł

Szarlotka

jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe

45 zł

Mus z ciemnej czekolady (vege, bez glutenu)

sorbet z pomarańczy, owoce

40 zł