Menu Restauracji
Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.

Restauracja Morelino

Przystawki
Sery zagrodowe z gospodarstwa Malinowy Chruśniak i Rancza Frontiera
asortyment serów krowich i kozich, ser Bursztyn, chutney z gruszki i ananasa, orzechy
70 zł
Opalany pstrąg łososiowy z Zielenicy
piklowany koper włoski, kawior z kiszonego ogórka, grzyby shimeji, majonez ziołowy
55 zł
Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej
pikle, żółtko przepiórcze, olej lubczykowy, chips i majonez grzybowy
60 zł
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora
awokado, zielone jabłko, kolendra, majonez i olej szczypiorkowy
45 zł
Ręcznie lepione gyozy z wołowiną gotowane na parze (4 sztuki)
bulion orientalny, groszek cukrowy, kolendra
42 zł

Zupy
Żurek w chlebku
puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko
48 zł
Krem z grzybów leśnych
trufla, pierożki z kasztanem i wędzonym serem, chips z boczniaka, ser Bursztyn
45 zł
Zabielana zupa rybna
pierożki ze szczupakiem i jesiotrem wędzonym, kawior z kiszonego ogórka, piklowana rzodkiewka, olej koperkowy
50 zł
Krem z pieczonego buraka z uprawy ekologicznej
burak z pikantną wiśnią, pistacje, olej kolendrowy
38 zł

Dania Główne
Sałatka Cezar z kurczakiem
chorizo, parmezan, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar
65 zł
Sałatka Cezar z krewetkami
8 krewetek rozmiar 16/20, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar
78 zł
Sałata rukola z serem burrata
oliwki kalamata, malina, rukola, sos winegret, 12-letni ocet balsamiczny z malin
58 zł
Makaron orkiszowy
grzyby, dziki brokuł, olej wędzone warzywa, orzeszki pini
68 zł
Maślane tagliatelle z truflą
trufla, mini brokuł, boczniak mikołajkowy, pietruszka, parmezan
75 zł
Pierogi z polędwicą wołową
boczek od Dreszlera, rukola, pesto bazyliowe, olej pomidorowy, parmezan
70 zł
Pierogi z gęsiną
brokuł, grzyby, szczypior, burak
62 zł
Sandacz z Sugajna
puree ziemniaczane, warzywa, piklowana rzodkiewka, sos ze smardzów
130 zł
Filet z lina z Sugajna
puree z pietruszki, sos grzybowy, warzywa, piklowany koper włoski, olej pietruszkowy
110 zł
Policzki z dzika
puree ziemniaczane, warzywa, majonez chrzanowy, olej koperkowy
110 zł
Noga z kaczki
pierogi leniwe z wędzonym serem, warzywa, puree z czerwonej kapusty, sos rodzynkowy
95 zł
Schab z kością panierowany
puree ziemniaczane, kapusta, kaszanka z chorizo, olej koperkowy
78 zł
Zrazy wołowe
puree ziemniaczane z truflą, sos własny, karmelizowany burak, brokuł
85 zł
Stek z polskiej polędwicy wołowej sezonowany w Głęboczku (200g)
puree ziemniaczane, warzywa, boczniak, demi glace
160 zł
Stek z polskiego antrykotu sezonowany w Głęboczku (250g)
puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa boczniak, demi glace
160 zł

Deser
Beza z owocami
krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje
45 zł
Fondant czekoladowy
sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza
45 zł
Sernik na zimno z białą czekoladą
rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat
45 zł
Szarlotka
jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe
45 zł
Menu dla Gości korzystających z pakietów
