Menu Głęboczek
Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.
Lunch
Startery - Lunch
Żurek w chlebku
puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko
48 zł
Regionalna zupa klopsowa
klopsiki mięsne, podwędzany ziemniak, portobello, olej koperkowy
42 zł
Zapiekana zupa cebulowa
grzanka, tymianek, ser Bursztyn
38 zł
Krem z dyni z mlekiem kokosowym
kozi ser, piklowana dynia piżmowa, olej z pestek dyni, ocet balsamiczny z malin 10- letni (Specjały spod Strzechy)(bez sera wersja vege)
38 zł
Sałata rukola z serem burrata
oliwki kalamata, malina, rukola, sos winegret, 12-letni ocet balsamiczny z malin (bez glutenu)
58 zł
Carpaccio z jelenia
pikle, majonez sosnowy ,orzechy nerkowca, ser Bursztyn dojrzewający 15 miesięcy , olej wędzone warzywa(bez glutenu)
65 zł
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora
awokado, kolendra, zielone jabłko, majonez i olej szczypiorkowy (bez glutenu, vege)
40 zł
Pierogi z kaszanką od Dreszlera
chorizo, brokuł bimi, szczypiorek, prażona kasza grycza (4 szt.)
42 zł
Dania Główne - Lunch
Maślane tagliatelle z truflą
trufla, szparagi, boczniak mikołajkowy, pietruszka, parmezan
75 zł
Makaron z owocami morza
makaron soba, krewetki, małże, warzywa, zielony pieprz, olej sezamowy, masło, szczypiorek
95 zł
Czerwone curry
pak choi, cukinia, groszek cukrowy, ryż basmati, kolendra (bez glutenu, vege)
70 zł
Filet z lina z Sugajna
puree z pietruszki, sos grzybowy, warzywa, piklowany koper włoski, olej pietruszkowy (bez glutenu)
110 zł
Pierogi z gęsiną
brukselka, grzyby, szczypior, burak
62 zł
Noga z kaczki
pierogi leniwe z wędzonym serem, warzywa, puree z czerwonej kapusty, sos rodzynkowy
95 zł
Schab z kością panierowany
puree ziemniaczane, kapusta, kaszanka z chorizo, olej koperkowy
78 zł
Zrazy wołowe
puree ziemniaczane z truflą, sos własny, karmelizowany burak, brokuł, (bez glutenu)
85 zł
Stek z polskiej polędwicy wołowej (200g)
puree ziemniaczane, warzywa, boczniak, demi glace, (bez glutenu)
160 zł
Rostbef Argentyński (250g)
puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa, demi glace (bez glutenu)
160 zł
Desery - Lunch
Beza z owocami
krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje (bez glutenu)
45 zł
Fondant czekoladowy
sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza
45 zł
Sernik na zimno z białą czekoladą
rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat
45 zł
Szarlotka
jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe
45 zł
Mus z ciemnej czekolady (vege, bez glutenu)
sorbet z pomarańczy, owoce
40 zł
Kolacja
Startery - Kolacja
Krem z grzybów leśnych
trufla, pierożki z kasztanem i wędzonym serem,chips z boczniaka, ser Bursztyn
45 zł
Zabielana zupa rybna
pierożki ze szczupakiem i jesiotrem wędzonym, kawior z kiszonego ogórka, piklowana rzodkiewka, olej koperkowy
50 zł
Krem z pieczonego buraka z uprawy ekologicznej
burak z pikantną wiśnią, pistacje, olej kolendrowy (vege)
38 zł
Sery zagrodowe z gospodarstwa Malinowy Chruśniak i Rancza Frontiera
asortyment serów krowich i kozich, ser Bursztyn, chutney z gruszki i ananasa, orzechy (bez glutenu)
70 zł
Opalany pstrąg łososiowy z Zielenicy
piklowany koper włoski, kawior z kiszonego ogórka, grzyby shimeji, majonez ziołowy (bez glutenu)
55 zł
Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej
pikle, żółtko przepiórcze, olej lubczykowy, chips i majonez grzybowy (bez glutenu)
60 zł
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora
awokado, zielone jabłko, kolendra, majonez i olej szczypiorkowy (bez glutenu, vege)
45 zł
Półgęsek od Dreszlera
kopytka kasztanowe, mini brokuł, ser Bursztyn, puree z czerwonej kapusty
65 zł
Gyozy z wołowiną (4 sztuki)
bulion orjentalny, groszek cukrowy, kolendra (ręcznie lepione gotowane na parze)
42 zł
Dania Główne - Kolacja
Sałatka Cezar z kurczakiem
chorizo, parmezan, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos cezar (bez glutenu)
65 zł
Sałatka Cezar z krewetkami
8 krewetek rozmiar 16/20, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos cezar (bez glutenu)
78 zł
Makaron orkiszowy (vege)
grzyby, dziki brokuł, olej wędzone warzywa, orzeszki pini
75 zł
Pierogi z polędwicą wołową
boczek od Dreszlera, rukola, pesto bazyliowe, olej pomidorowy, parmezan
70 zł
Sandacz z Sugajna
puree ziemniaczane, warzywa, piklowana rzodkiewka, sos ze smardzów
130 zł
Młody sum z Sugajna
puree z palonej pietruszki, demi glace rybny, mizeria z ogórka, olej koperkowy
120 zł
Pierś z perliczki
opalony ziemniak, warzywa, pianka z sera bursztyn, chips z topinambura, olej koperkowy, sos tymiankowy
95 zł
Policzki z dzika
puree ziemniaczane, warzywa, majonez chrzanowy, olej koperkowy (bez glutenu)
110 zł
Konfitowana noga z gęsi
puree z batatów i rokitnika, maślane warzywa, sos imbirowy, dynia piżmowa
110 zł
Stek z polskiej polędwicy wołowej (200g)
puree ziemniaczane, grillowane warzywa, boczniak, demi glace, (bez glutenu)
160 zł
Rostbef Argentyński (250g)
puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa, demi glace (bez glutenu)
160 zł
Deser - Kolacja
Beza z owocami
krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje (bez glutenu)
45 zł
Fondant czekoladowy
sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza
45 zł
Sernik na zimno z białą czekoladą
rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat
45 zł
Szarlotka
jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe
45 zł
Mus z ciemnej czekolady (vege, bez glutenu)
sorbet z pomarańczy, owoce
40 zł