Cudowne Miejsce w Magicznym Zakątku Mazur – zapraszamy!

Atrakcje Kulinarne

Indywidualne sesje Live Cooking

Zapraszamy na niezwykłą kulinarną przygodę. Jedno z popisowych dań Szefa Kuchni zostanie przygotowane przy Państwa stoliku na specjalnej stacji do gotowania na żywo. Do tego Sommelier dobiera kieliszek idealne wina. W menu m. in. tagliatelle mieszane w kręgu parmezanu czy ogniska pierś z kaczki.

Vine Fondue Barrel Bar

Zapraszamy na fondue w stylu burgundzkim! Dziel się pysznym jedzeniem, wybitnym winem oraz ciesz się wyjątkowym wieczorem ze współbiesiadnikami. Szef Kuchni skomponował menu w wersji z krewetkami, kurczakiem zagrodowym oraz polędwicą, a także w wersji wegetariańskiej i wegańskiej! Na specjalnym palniku umieszczonym na debowej beczce znajduje się rondelek z rozgrzanym olejem tłoczonym na miejscu. To Goście po instrukcji kucharza mogą przygotowywać sobie idealne przekąski. Do tego Sommelier dobiera butelkę wina.

Kolacja wieczór z winem

Wyśmienita, uroczysta kolacja składająca się z trzech popisowych dań Szefa Kuchni. Całą kolację prowadzi Sommelier, który wprowadza Gości w menu oraz dobiera do każdego z dań idealne wina. Opowiada o ich pochodzeniu, szczepach, aromatach. Wspólnie z Gośćmi degustują dania i odkrywają w nich nowe smaki właśnie poprzez dobrane trunki.

Ekologiczne Śniadania

Zapraszamy na ekologiczne śniadania w Warzywnym Zakątku – naszej własnej ekologicznej uprawie ziół oraz warzyw. Śniadania komponowane są na bazie produktów dostępnych sezonowo i odbywają się na świeżym powietrzu w Altanie. Goście otrzymują zestaw produktów przygotowanych przez kucharzy (jak twarożek, pasty, pastrami, domowe masło czy świeżo wypiekany chleb). Dodatkowo w naszym Ogrodzie czeka na nich wyciskarka wolnoobrotowa marki Sam Cook, oraz zestawy do tworzenia własnych sałatek czy przekąsek z produktów rosnących wokół. Ekologicznie śniadanie to nie tylko gwarancja pysznego i niezwykle zdrowego posiłku, ale także gwarancja wspaniałego poranka w kontakcie z naturą.

Kulinarne weekendy tematyczne

W Głęboczku poza wybitną kuchnią opartą na lokalnych recepturach w nowoczesnej odsłonie, uwielbiamy także kosztować kuchni świata. Naszych Gości zabieramy w kulinarne podróże do Włoch, kiedy to nasi kucharze przygotowują na Live Cookingu pasty czy owoce morza. Kuchnię kaukaską degustujemy podczas weekendów gruzińskich, kiedy obok wybitnych Separavi czy Rkatsiteli, na naszych stołach goszczą pierożki chinkali, baranina czy lobiani. Podczas weekendu hiszpańskiego nie może zabraknąć u nas paelli z owocami morza i wyboru długo dojrzewających wędlin, natomiast podczas weekendów argentyńskich steków z najwyższej jakości wołowiny.