Restauracja
Wyjątkowe menu
Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.
Rezerwacje - Restauracja Morelino
Drodzy Goście,
Uprzejmie informujemy, że Restauracja Morelino jest dostępna dla Gości z zewnątrz po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej.
+48 22 380 59 20
gastronomia@gleboczek.pl
Smaki Głęboczek Vine Resort & SPA
Wyjątkowe dziedzictwo kulinarne Pojezierza Brodnickiego oraz bogactwa otaczającej nas przyrody stanowią największą inspirację dla naszej kuchni. Hołd dla tradycyjnych potraw w nowoczesnym wydaniu. Mnogość sezonowych, lokalnych produktów z jednego z najczystszych regionów Polski. Idea Slow Food, królująca na talerzu oraz szacunek, jakim otaczamy każdy produkt, który trafia na stoły naszych Gości.Zapraszamy do wybitnej Restauracji Morellino.
Atrakcje kulinarne
Kuchnia w Głęboczku to nie tylko wybitne jedzenie, ale także cała filozofia i kultura wspólnego biesiadowania. Zapraszamy na szereg kulinarnych atrakcji jak indywidualne sesje Live Cookingu, Vine Fondue Barrel Bar, Kolację z Winem czy Ekologiczne Śniadania na łonie natury.
Szef Kuchni i nasz zespół
Od samego początku naszego Resortu, osobą która kreuje naszą kulinarną filozofię, menu oraz kształt dań jest Szef Kuchni Marian Frankowski. Przez wszystkie lata z wielką dbałością o szczegóły tworzy idealne receptury, dopracowując w każdym detalu połączenia smaków, aromatów i wyjątkowych doznań estetycznych. W karcie menu znaleźć można od lat niezmienione, wyjątkowe Receptury, które kochają nasi stali Goście, jak żurek w chlebie z borowikami, białą kiełbasą i puree ziemniaczanym. Obok nich pojawiają się cyklicznie sezonowe dania gwarantujące nowe kulinarne doznania. Poza Szefem Kuchni, za kulinarnym sukcesem Restauracji Morellino stoi wyjątkowy zespół kucharzy, w dużej mierze złożony z wieloletnich pracowników.
Nasza ekologiczna uprawa
W naszej kuchni królują dania przygotowane także na bazie produktów, które sami uprawiamy. W naszym Ekologicznym Zakątku dojrzewają w pełni naturalnych warunkach m.in. marchewki, słoneczniki, pory, cebula dymka, fasola, sałaty, kapusta, kalafior, dynia, cukinia, rukola, groch, pomidory, buraczki, bób, papryka, rabarbar. Uprawiamy także szałwię, tymianek, rozmaryn, czosnek, koper. Warzywnik otacza malowniczy sad pełen starych odmian jabłoni, gruszy, wiśni i śliwek.
Lokalni dostawcy
Wspieramy także okolicznych rolników i dostawców, korzystając z ich ekologicznych upraw. W naszej karcie królują ryby z ekologicznych wód oraz hodowli znajdujących się na Pojezierzu Brodnickim, oraz sery od lokalnych dostawców. Pojezierze Brodnickie i jego okolice obfituje w zdrowe i ekologiczne uprawy.