Menu Restauracji

illustration grape
Rodzaj dania:
Menu wiosenne

Menu wiosenne

Krem z białych szparagów

zielone szparagi, ziemniak, limonka, pistacje olej pomidorowy

Carpaccio z polskiej polędwicy wołowej

zielone szparagi, oliwa z oregano, chips z topinamburu, parmezan, sos balsamiczny

Tagliatelle pomidorowe ze szparagami

zielone szparagi, szpinak, grecka feta, parmezan

Tęczowy pstrąg łososiowy

kopytka z fioletowego batata, sos szpinakowy, warzywa, zielone szparagi

Przystawki

Przystawki

Sery zagrodowe z gospodarstwa Malinowy Chruśniak i Rancza Frontiera

asortyment serów krowich i kozich, ser Bursztyn, chutney z gruszki i ananasa, orzechy

Opalany pstrąg łososiowy z Zielenicy

piklowany koper włoski, kawior z kiszonego ogórka, grzyby shimeji, majonez ziołowy

Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej

pikle, żółtko przepiórcze, olej lubczykowy, chips i majonez grzybowy

Tatar z pieczonego bakłażana i suszonego pomidora

awokado, zielone jabłko, kolendra, majonez i olej szczypiorkowy

Ręcznie lepione gyozy z wołowiną gotowane na parze (4 sztuki)

bulion orientalny, groszek cukrowy, kolendra

Zupy

Zupy

Żurek w chlebku

puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko

Krem z młodej kapusty

szparagi, ciepła sałatka warzywna, olej koperkowy

Zabielana zupa rybna

pierożki ze szczupakiem i jesiotrem wędzonym, kawior z kiszonego ogórka, piklowana rzodkiewka, olej koperkowy

Chłodnik z botwiny

maślanka, piklowane warzywa, jajko przepiórcze, olej koperkowy

Dania Główne

Dania Główne

Sałatka Cezar z kurczakiem

chorizo, parmezan, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar

Sałatka Cezar z krewetkami

8 krewetek rozmiar 16/20, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar

Sałata rukola z serem burrata

oliwki kalamata, malina, rukola, sos winegret, 12-letni ocet balsamiczny z malin

Makaron orkiszowy

grzyby, dziki brokuł, olej wędzone warzywa, orzeszki pini

Maślane tagliatelle z truflą

trufla, mini brokuł, boczniak mikołajkowy, pietruszka, parmezan

Pierogi z polędwicą wołową

boczek od Dreszlera, rukola, pesto bazyliowe, olej pomidorowy, parmezan

Pierogi z kaczką

brokuł, grzyby, szczypior

Sandacz z Sugajna

puree ziemniaczane, warzywa, piklowana rzodkiewka, sos ze smardzów

Młody sum z Sugajna

ziemniaki, warzywa, demi glece rybny, mizeria ze świeżego ogórka

Policzki z dzika

puree ziemniaczane, warzywa, majonez chrzanowy, olej koperkowy

Noga z kaczki

pierogi leniwe z wędzonym serem, warzywa, puree z czerwonej kapusty, sos rodzynkowy

Schab z kością panierowany

puree ziemniaczane, kapusta, kaszanka z chorizo, olej koperkowy

Zrazy wołowe

puree ziemniaczane z truflą, sos własny, karmelizowany burak, brokuł

Stek z polskiej polędwicy wołowej sezonowany w Głęboczku

puree ziemniaczane, warzywa, boczniak, demi glace

200 g
Stek z polskiego antrykotu sezonowany w Głęboczku

puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa boczniak, demi glace

250 g
Deser

Deser

Beza z owocami

krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje

Fondant czekoladowy

sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza

Sernik na zimno z białą czekoladą

rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat

Szarlotka

jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe

Kontakt i zamówienia telefoniczne