
Menu Restauracji

Restauracja Morelino
Nasze menu oparte jest na sezonowych produktach od lokalnych dostawców. Jego kształt zmienia się wielokrotnie wraz z porami roku. Poznaj aktualne menu.

Menu wiosenne
zielone szparagi, ziemniak, limonka, pistacje olej pomidorowy
zielone szparagi, oliwa z oregano, chips z topinamburu, parmezan, sos balsamiczny
zielone szparagi, szpinak, grecka feta, parmezan
kopytka z fioletowego batata, sos szpinakowy, warzywa, zielone szparagi

Przystawki
asortyment serów krowich i kozich, ser Bursztyn, chutney z gruszki i ananasa, orzechy
piklowany koper włoski, kawior z kiszonego ogórka, grzyby shimeji, majonez ziołowy
pikle, żółtko przepiórcze, olej lubczykowy, chips i majonez grzybowy
awokado, zielone jabłko, kolendra, majonez i olej szczypiorkowy
bulion orientalny, groszek cukrowy, kolendra

Zupy
puree ziemniaczane, biała kiełbasa, jajko
szparagi, ciepła sałatka warzywna, olej koperkowy
pierożki ze szczupakiem i jesiotrem wędzonym, kawior z kiszonego ogórka, piklowana rzodkiewka, olej koperkowy
maślanka, piklowane warzywa, jajko przepiórcze, olej koperkowy

Dania Główne
chorizo, parmezan, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar
8 krewetek rozmiar 16/20, sałata rzymska, pomidory cherry, czerwona cebula, sos Cezar
oliwki kalamata, malina, rukola, sos winegret, 12-letni ocet balsamiczny z malin
grzyby, dziki brokuł, olej wędzone warzywa, orzeszki pini
trufla, mini brokuł, boczniak mikołajkowy, pietruszka, parmezan
boczek od Dreszlera, rukola, pesto bazyliowe, olej pomidorowy, parmezan
brokuł, grzyby, szczypior
puree ziemniaczane, warzywa, piklowana rzodkiewka, sos ze smardzów
ziemniaki, warzywa, demi glece rybny, mizeria ze świeżego ogórka
puree ziemniaczane, warzywa, majonez chrzanowy, olej koperkowy
pierogi leniwe z wędzonym serem, warzywa, puree z czerwonej kapusty, sos rodzynkowy
puree ziemniaczane, kapusta, kaszanka z chorizo, olej koperkowy
puree ziemniaczane z truflą, sos własny, karmelizowany burak, brokuł
puree ziemniaczane, warzywa, boczniak, demi glace
puree ziemniaczane z truflą, grillowane warzywa boczniak, demi glace

Deser
krem mascarpone z mango i marakują, owoce, pistacje
sorbet z malin, palona biała czekolada, owoce, beza
rokitnik, latte macchiato, sorbet z malin, granat
jabłka Szara Reneta, wanilia, owoce, lody orzechowe
Serdecznie zapraszamy
Menu dla Gości korzystających z pakietów








