Nowość w Głęboczku – Vine Fondue Barrel Bar!

Głęboczek Vine Resort&SPA słynie z doskonałej kuchni. Szef Kuchni Marian Frankowski  od lat z powodzeniem tworzy autorskie menu oparte o sezonowe, wysokiej jakości produkty. Inspiruje go otaczająca przyroda i jej dobrodziejstwa. Największym sentymentem darzy smaki polskiej wsi zapamiętane z dzieciństwa – świeżo wypiekany, pachnący w całym domu chleb, masło i biały ser. Ceni sobie współpracę z lokalnymi producentami żywności.

Kuchnia Głęboczka inspirowana jest naturą i dostępnością sezonowych produktów – ziół, owoców, warzyw i grzybów. Wszystko po to, by Goście mogli odkrywać prawdziwą głębię smaków i aromatów czterech zmieniających się pór roku. Karta menu w Restauracji Morellino stanowi uhonorowanie bogatych tradycji kulinarnych Pojezierza Brodnickiego. Pełna jest sezonowych smaków, lokalnych smaków i ryb z okolicznych jezior.

Goście uwielbiają delektować się posiłkiem na słonecznym tarasie z widokiem na jezioro Forbin., a Restauracja Morellino posiada rekomendację Slow Food. Wielbicieli win ucieszy gwarancja profesjonalnej opieki Sommeliera i możliwość skorzystania z unikalnej oferty pod hasłem „Akademia Wina”.

Vine Fondue Barrel Bar

To najnowsza propozycja kulinarna w Głęboczku. Romantyczna kolacja we dwoje, a może spotkanie z przyjaciółmi? Vine Fondue Barrel Bar spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających Gości! Wybierz najlepszą opcję dla siebie:

  • Krewetki, polędwica wołowa, pierś z kurczaka zagrodowego, dziki brokuł, boczniak mikołajkowy, papryka, mini pomidory, cukinia, seler naciowy, czerwona cebula, sosy – koktajlowy i sojowy z kolendrą

lub

  • Ser halloumi, kozi, mozzarella, dziki brokuł, boczniak mikołajkowy, papryka, mini pomidory, cukinia, seler naciowy, sosy – koktajlowy i sojowy z kolendrą

Do tego doskonałe wino rekomendowane przez Sommeliera – Peppoli, DOCG Chianti Classico, Barbera lub Joseph Drouhin Macon-Lugny, AOC Macon-Lugny, Chardonnay

To przepis na udany wieczór!

 

<< WRÓĆ DO LISTY artykułów