Cudowne Miejsce w Magicznym Zakątku Mazur – zapraszamy!

W zgodzie z naturą

Kuchnia Głęboczka

Bazuje na świeżych, ekologicznych produktach, pochodzących od lokalnych dostawców. Pojezierze Brodnickie to bogate dziedzictwo kulinarne i zagłębie czystych jezior obfitujących w ryby słodkowodne, a także ekologicznych gospodarstw i producentów żywności, z którymi na stałe współpracujemy. W Restauracji Morellino możesz nie tylko zjeść wyśmienity posiłek, ale także zakupić doskonałej jakości produkty do domu, m.in.: świeżo wypiekany chleb, olej rzepakowy tłoczony na zimno, doskonałe przetwory i wiele innych.

Ekologiczny hotel

Natura odgrywa ogromną rolę w przypadku naszego obiektu. To dzięki niej nasi Goście mogą cieszyć się wspaniałymi widokami, bogactwem okolicznych atrakcji, prywatną plażą nad Jeziorem oraz nienagannie czystym powietrzem. Dokładamy wszelkich starań, aby odwdzięczyć się naturze za bogactwa, którymi nas otacza. W związku z tym zainstalowaliśmy specjalną instalację fotowoltaiczną, która pomaga dostarczać zieloną energię do hotelu.

Warzywny Zakątek

Kluczowym elementem Restauracji Morellino są produkty najwyższej jakości. Od lat współpracujemy z lokalnymi, ekologicznymi dostawcami. Od niedawna nasi Goście mogą także korzystać w Warzywnego Zakątka – naszej własnej uprawy ziół i warzyw. W letnie poranki planujemy tam w wybranych terminach ekologiczne śniadania oraz przyrodnicze warsztaty dla Dzieci. Warzywny Zakątek powstał na polanie – między stawem, a naszym sadem owocowym.

Własne przetwory i wypieki

W naszej kuchni sami tłoczymy olej rzepakowy. Nasiona zaś staramy się pozyskiwać od lokalnych dostawców. Jego aromat jest nieporównywany z tym, dostępnym w sklepach. Jesienią tworzymy także własne przetwory – dżem śliwkowy, dżem aroniowy, kompoty czy marynaty. Jednak najważniejszym elementem naszej kuchni jest codziennie wypiekany przez nas chleb, z którego od lat słynie Restauracja Morellino.