Nowe letnie menu w Restauracji Morellino!

Głęboczek Vine Resort&SPA słynie z dokonanej kuchni, inspirowanej naturą. Szef Kuchni Marian Frankowski dużą wagę przykłada do jakości składników. Zależy mu, aby Goście Restauracji Morellino mogli odnaleźć prawdziwą głębię smaku w serwowanych potrawach. Przyroda i jej dobrodziejstwa, zmieniające się pory roku i dostępność sezonowych produktów stanowią dla Niego inspirację do tworzenia niezapomnianych dań. Największy sentyment ma do smaków polskiej wsi – świeżo pieczonego chleba, masła i sera. Ceni sobie współpracę z lokalnymi producentami żywności i małymi ekologicznymi gospodarstwami. W nowej, letniej karcie menu znajdziemy smaki dzieciństwa odkryte na nowo. Na początek doskonałą propozycją jest niewątpliwie krem z kapusty z bobem, chorizo i puree ziemniaczanym, a na upalne dni – chłodnik z botwiny z żółtkiem, rzodkiewką i ogórkiem. Na lunch proponujemy sałatę z kozim serem i winegretem z kwiatów czarnego bzu. Szeroka propozycja dań głównych spełni oczekiwania wielbicieli ryb, mięs i wegetarian. Jesiotr z czarną soczewicą, gruszką, gorgonzolą i zielonymi warzywami; policzki wieprzowe z puree ziemniaczanym i grzybami; czy pappardelle ze szparagami, boczniakami, szpinakiem, bobem i pomidorem to tylko niektóre z propozycji dostępnych w karcie. W nowym menu nie mogło zabraknąć wyśmienitych deserów, m.in.: bezy z owocami i mascarpone, czy mus z białej i ciemnej czekolady z sorbetem z wiśni. Zapraszamy!

<< WRÓĆ DO LISTY artykułów